Fémmentes restaurációkat régóta használunk a fogászatban. Fontos, hogy a megfelelő anyagot válasszuk ki a kívánt esztétikum eléréséhez.

Kiváló esztétikai tulajdonságai mellett, fémallergia esetén is választhatjuk az ezekből az anyagokból készült a pótlásokat, restaurációkat.

 

Tömések:

A „fogszínű” tömések régóta használatosak a fogászatban. Nagyon szép eredményeket érhetünk el megfelelő felhasználás, alkalmazás mellett. Rendelőnkben szükség szerint nyálrekesz alkalmazása mellett kiváló minőségű anyagokat használunk..

Inlay, onlay, overlay:

Oldalsó fogak területén nagyfokú ép foganyag vesztés (szuvasság, baleset, repedés, törés) esetén töméssel nem lehet funkcionálisan, és esztétikailag megfelelő eredményt elérni. Ilyenkor fogtechnikus által készített inlay, onlay ragasztásával állítjuk helyre a fogakat.

Koronák, hidak:

Kiváló esztétikai tulajdonságokkal rendelkező pótlásokat készíthetünk cirkónium-oxid és szilikát kerámiákból. Minden esetben különböző befolyásoló tényezők mérlegelése alapján választjuk ki a megfelelő anyagot, amelyből elkészül a végleges fogpótlás. Kimagasló esztétikai eredmény eléréséhez fontos, hogy az íny teljesen gyulladásmentes legyen, és az íny alkalmazkodjon az új korona formájához. Egyes esetekben ezért fontos, hogy a végleges korona, vagy híd elkészítése előtt hosszabb ideig ideiglenes koronát, vagy hidat viseljen a paciens.

Fémmentes koronák, hidak készítésénél mindig ún.: vállas preparálást alkalmazunk.