Kapcsolat: +36 52 879070, email: info@triodent.hu

NYITVATARTÁS: H: 09:00-17:00; K: 12:00-20:00; Sze: 10:00-19:00; Cs: 08:00-16:00; P: 08:00-15:00

A kofferdam (vagy magyarul nyálrekesz) segít a kezelt fogat vagy fogakat tökéletesen izolálni a szájüreg többi részétől. Egy megfelelő helyen kilyukasztott gumilepedőről van szó ami körülveszi a fog nyakát így megakadályozza hogy kezelés közben a fog szennyeződjön vagy a felhasznált, néha a szervezetre igen káros anyagok a páciens szájába kerüljenek. Egy speciális keret a száj előtt kifeszítve tartja a lepedőt. A légzést nem zavarja, az orrnyílások szabadon vannak, sőt sokszor a zavaró nyálszívó használata is mellőzhető. Használatának fontossága az egyes kezelések során eltérő. 


A Triodent Fogászati Centrum egyike azon kevés fogorvosi rendelőknek ahol rutinszerüen alkalmazzuk a kofferdam izolálást!

Az elülső fogak esetében alkalmazható eljárás, mely során a fog ajak felőli felszínből kevés foganyag eltávolítására kerül sor (0,5-1mm). Lenyomatvétel után a fogtechnikus vékony porcelán héjat (lapot) készít, melyet egy speciális ragasztóval rögzítünk a preparált fogfelszínre.

A fogakon lévő elszíneződések, felrakódások nemcsak esztétikailag zavarók. A fogköves fogazatot, és az általa okozott fogíny, vagy fogággyulladást összefüggésbe hozzák több más betegség kialakulásával. A gyulladt ínyen keresztül a baktériumok bejutnak a véráramba, így eljuthatnak távolabbi szervekbe, ahol betegségek kialakulását okozhatják, vagy segíthetik elő.

A fogak koronájának, és gyökereinek belsejében egy összefüggő üreg található. Normális esetben, ebben az üregben ér és idegszövet található, mely a fog gyökerének csúcsán található nyíláson keresztül kapcsolatban van az állcsont ér és idegszöveteivel.

Ebben az üregben gyulladás keletkezhet ha a szájüreg felől baktériumok jutnak be a fog belsejébe, például szuvasodás miatt, a zománc és dentin nagyfokú kopása miatt, illetve sérülhet az idegszövet vérellátása trauma, baleset következtében.

KAPCSOLAT

+36 52 879070

4026 Debrecen, Honvéd utca 1/a

info@triodent.hu

www.triodent.hu

ORVOSOK